Η Μίαρη Παναγιώτα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στο Περιστέρι. Είναι πτυχιούχος Διατροφολογίας – Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην "Διατροφή και Άσκηση" από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές (νευρική ανορεξία, νευρική βουλιμία, αδηφαγία), δίπλωμα στην Ιριδολογία και πιστοποιητικό από τα Κέντρα Διά βίου Μάθησης ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα εξειδίκευσης στο πρόγραμμα "Συμβουλευτική, Coaching και Mentoring" του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Μελέτη του προγράμματος Childhood Obesity Surveillance Initiative του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παιδική παχυσαρκία και είναι συγγραφέας βιβλίου - οδηγού διατροφής με τίτλο "Το πράσινο παραμύθι, Τρώω σωστά και…γελάω". Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε αθλητικούς ομίλους, σχολεία και τηλεόραση. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος, της Grespen - Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Ιριδολογίας, της επιστημονικής ομάδας "Διατροφή" και του "Medidiatrofi". Στο ιδιωτικό της γραφείο, αναλαμβάνει υπεύθυνα τον σχεδιασμό εξατομικευμένων διαιτολογίων για απώλεια βάρους, την παιδική διατροφή, καθώς και κλινική διατροφή, για άτομα με υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, χοληστερόλη. Επιπλέον, σχεδιάζει ειδική διατροφή για έγκυους και θηλάζουσες, αθλητές και για γαστρεντερολογικές παθήσεις.